GREENPEACE

Ge en julklapp som kan växa och ge tillbaka till planeten

Här är julklappen som bidrar till återväxt och en hållbar framtid. Med ditt bidrag får du eller någon du tycker om ett vackert gåvobevis, med en poetisk hälsning, som innehåller växtfrön. Din gåva är därigenom både ett bidrag som stöttar arbetet för att skydda världens biologiska mångfald, skogar och hav. Det är också en gåva som får nytt liv att spira. Du kan välja mellan tre olika kortmotiv och frösorter och genom din gåva möjliggör du vårt arbete för att skydda den levande, den blå och den gröna planeten.
Ge en gåva

Välj mellan tre olika gåvobevis och frösorter på nästa sida, som du kan behålla själv eller ge bort till någon du tycker om. Eller beställ vårt digitala julkort med en växtguide, som ger tips på hur du kan främja biologisk mångfald.

Välj vilken gåva du vill ge

Ikoner_Export-09

Det tryckta julkortet som får nytt liv att spira

När du ger ett bidrag kan du välja att få ett fint kort - mot en tilläggsavgift på 30 kr - som du kan behålla själv eller ge bort som julklapp till någon du tycker om. Det tryckta kortet innehåller en poetisk hälsning om den frösort du har valt och är designat som en plantetikett. Själva kuvertet är tillverkat av biologiskt nedbrytbart papper och innehåller växtfrön (ängsblommor, lavendel eller dill) och kan därför planteras direkt i jord, både utomhus och inomhus.
Ikoner_Export-03

Det digitala julkortet - växtguiden som värnar om biologisk mångfald

När du ger ett bidrag kan välja att ta emot ett digitalt julkort (i PDF-format) eller skicka det vidare till någon du tycker om som bevis på att ni bidrar till arbetet för att skydda världens skogar, hav och biologiska mångfald. Det digitala kortet innehåller bland annat en växtguide med tips som främjar den biologiska mångfalden och du kan även lägga till en personlig hälsning till mottagaren. Det digitala kortet skickas sen till den mailadress du angett i beställningen.
Ikoner_Export-11

Leverans

Det tryckta kortet levereras med posten inom 4-6 arbetsdagar. Du kan välja om kortet ska skickas till din egen eller till en annan adress. Om du vill vara säker på att det tryckta kortet levereras innan julafton 16 december är sista beställningsdag. Det digitala kortet skickas till den angivna mailadressen direkt efter att ordern är genomförd. Du kommer också få ett digitalt kort om du beställer ett tryckt kort.

Ge en julklapp som skyddar den levande planeten

Den här julen kan du hjälpa den biologiska mångfalden genom att ge en julklapp som får nytt liv att spira och gro för bin, insekter och andra pollinatörer. De behöver verkligen vår hjälp. Den biologiska mångfalden minskar med en hastighet vi inte upplevt tidigare. Unika arters livsmiljöer är hotade, när naturen görs om till förmån för jordbruk och bebyggelse samtidigt som klimatförändringar och föroreningar förändrar och förstör planetens ekosystem. När du väljer att ge ett bidrag som värnar om vår levande planet och jordens biologiska mångfald får du tillskickat ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller frö till ängsblommor. Och vad passar bättre än att plantera ängsblommor med vackra färger, söta dofter och mångfald som bidrar till en levande planet. Med ditt bidrag möjliggör du vårt fortsatta arbete för att bland annat värna planetens biologiska mångfald och för att skydda våra livsviktiga ekosystem och arter. Vi sätter press på politiker och företag att etablera och respektera skyddade naturområden, för att stoppa den massiva skogsskövlingen och för att ställa om det industriella jordbruket till mer grönt, och mindre kött.
Ge en gåva och få ett vackert gåvokort med blomsterfrön

När du bidrar får du - eller någon du tycker om - ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller frö till ängsblommor. Alternativt beställ ett digitalt julkort som innehåller en växtguide med tips på hur du kan hjälpa till att främja biologisk mångfald.

Ge en julklapp som skyddar den blå planeten

Den här julen kan du vara med och skydda världens fantastiska hav och samtidigt ge en julklapp som får nytt liv att spira och gro för vår blå planet. Den behöver verkligen vår hjälp. Världshaven och det marina livet hotas av industriellt överfiske, klimatförändringar, gruvdrift på havsbotten, oljeutsläpp och plastföroreningar. Trots det är endast 1 procent av världens hav skyddade idag. Istället bedrivs i stigande grad rovdrift på havens resurser på grund av bristande regelverk. När du väljer att ge ett bidrag som värnar om vår blå planet och livet under havsytan får du tillskickat ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller lavendelfrön. Och vad passar bättre än att plantera lavendel med dess blålila nyanser vajande i vinden som påminner om havets vackra, böljande vågor. Med ditt bidrag möjliggör du vårt fortsatta arbetet för att bland annat värna världshavens biologiska mångfald och kämpa för ett starkt havsavtal i FN - ett slags Parisavtal för vår blå planet - som ska säkra att minst 30 procent av världshaven skyddas i form av havsreservat så att dess liv kan återhämta sig och frodas igen.
Ge en gåva och få ett vackert gåvokort med lavendelfrön

När du bidrar får du - eller någon du tycker om - ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller lavendelfrön. Alternativt beställ ett digitalt julkort som innehåller en växtguide med tips på hur du kan hjälpa till att främja biologisk mångfald.

Ge en julklapp som skyddar den gröna planeten

Den här julen kan du vara med och skydda världens livgivande skogar och ge en julklapp som får nytt liv att spira och gro för vår gröna planet. Den behöver verkligen vår hjälp. Världens vackra, enastående skogar bränns ner och skövlas i en alarmerande takt för att göra plats åt bland annat boskapsuppfödning, sojaproduktion och timmer som omvandlas till billiga engångsprodukter för kortsiktiga vinster. Ödeläggelsen av jordens skogar utgör inte bara ett stort hot för klimatet men har även stora konsekvenser för otaliga, unika arters överlevnad. När du väljer att ge ett bidrag som går till arbetet för att värnar om vår gröna planet får du tillskickat ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller dillfrön. Och vad passar bättre än att plantera dill som med sin gröna färg och lugnande egenskaper för tankarna till en helande promenad i en frodig skog. Med ditt bidrag möjliggör du vårt fortsatta arbete för att bland annat skydda världens skogar, från norr till söder, mot ytterligare förstörelse genom att bland annat sätta press på företag och regeringar som direkt bidrar till olaglig skogsskövling.
Ge en gåva och få ett vackert gåvokort med dillfrön

När du bidrar får du - eller någon du tycker om - ett fint gåvobevis i ett biologiskt nedbrytbart kuvert som innehåller dillfrön. Alternativt beställ ett digitalt julkort som innehåller en växtguide med tips på hur du kan hjälpa till att främja biologisk mångfald.