GREENPEACE

Skydda haven - säkerställ ett ambitiöst havsavtal tillsammans med oss

Haven behöver ett nätverk av fristäder som är fredade från skadlig mänsklig aktivitet. Haven producerar syre, ger oss mat, stabiliserar klimatet - och är hem till en fantastiskt mångfald av liv. Men nu mer än någonsin hotas haven av olika former av mänsklig påverkan. Det är därför vi befinner oss i Indiska oceanen just nu: för att visa världen varför vi behöver ett globalt havsavtal som skyddar minst 30% av haven innan 2030. Genom att stödja denna resa kan du hjälpa till att säkra ett starkt globalt havsavtal, som kommer att skapa havsreservat runt om i världen. Livet i havet behöver vår hjälp.
Ge en gåva för att skydda haven

Ett rop efter havsskydd från Indiska oceanen...

Vårt skepp Arctic Sunrise befinner sig just nu i Indiska oceanen. På plats undersöker vi värdefulla områden och samlar bevis för de hot som havet står inför. Här studerar vi unika marina ekosystem som till exempel den största sjögräsängen, Saya de Malha. Detta skulle kunna bli en av de första havsreservaten under ett globalt havsavtal.

Vi avslöjar också destruktiva fiskemetoder och studerar deras inverkan på viktiga havs levande varelser som hajar och valar. Från Indiska oceanen uppmärksammar vi tillståndet av haven och förstärker uppmaningen till skydd runt om i världen. Du kan göra denna resa avgörande för att säkra ett starkt globalt havsavtal och upprätta havsreservat. Hjälp till att skydda det unika livet i haven, i Indiska oceanen - och runt om i världen.

PTO_Indian_Ocean_Map_SE4