GREENPEACE

VAR MED OCH SKYDDA LIVET I ANTARKTIS

2020 blir ett avgörande år för Antarktis och dess sårbara djurliv. Bland annat har en del pingvinkolonier minskat med hela 77 procent sedan de senast räknades för 50 år sedan. Vi människor är problemet men det är också vi som är lösningen. NU krävs handling. Ditt bidrag gör så att vi kan göra ännu mer för att skydda Antarktis och dess invånare.
Ge en gåva

Hur mycket vill du bidra med?

Världens största havsreservat i Antarktis

På andra sidan vår blå planet ligger det fantastiska Antarktis som är hem åt en enorm mångfald av djur, som sälar, valar och pingviner. Men detta nästan helt oexploaterade och livsviktiga hav hotas nu av ett varmare klimat, plastföroreningar och utökat fiske. På vår expeditionen i våras hittade vi mikroplast i havsvattnet och farliga kemikalier i snöprover. Vi kunde även se hur fiskeindustrin konkurrerar med pingviner och valar om deras mat - krillen.

I somras nådde vi en milstolpe i kampen för att skydda havet runt Antarktis: Vi fick nästan alla företag inom krill-industrin att sluta fiska inom stora områden runt den antarktiska halvön. Detta inkluderar även buffertzoner runt kritiska häckningsområden för att skydda öns unika djurliv.

Nu har vi en unik chans att skriva historia och skapa en permanent skyddad plats för Antarktis fantastiska djurliv. Vi har cirka en månad på oss att påverka medlemmarna i den Antarktiska havskommissionen innan de tar beslutet.

Med hjälp av människor som dig kan vi skapa den politiska press som är nödvändig för att ett havsreservat ska bli verklighet. Vi vill ta all dokumentation vi har samlat in under vår expedition, och de över 1,8 miljoner underskrifter för ett havsreservat från människor från hela världen, som bevismaterial på att vi är en global rörelse som vill att Antarktis skyddas.

Var med och ge världen en fantastisk gåva - världens största havsreservat i Antarktis!

Du kan även Swisha din gåva: 123 230 83 69.

Andra sätt att bidra på